miércoles, 24 de febrero de 2016

Una volta per Tortosa



 Us oferim un altre article d'un membre del col·lectiu, publicat al Cop d'Ull al mes de juliol 2015

Una volta per Tortosa
El dia 6 de juny un bon grapat de ciclistes urbans vam sortir per a fer una volta per Tortosa organitzada pel col·lectiu Me Moc En Bici. Teníem diversos objectius – principalment, trobar-nos en persona fora de les xarxes socials amb suficient temps i calma per a xerrar una llarga estona sobre la mobilitat en bicicleta a Tortosa. Vam voltar per la zona d’El Temple i la Raval de Sant Llàtzer, prestant atenció especial als nous carrils de bicicleta que s’han fet.
Vam començar pel carril bici que va per la zona de Vora Parc al costat del riu, desprès vam passar pel Temple, i per la nova zona dels Portals de Tortosa fins a la passarel·la per passar la via de tren i el canal a prop del Consell Comarcal. Aquí vam passar a la raval de Sant Llàtzer i vam tornar pel Carrer Barcelona.
Us deixem algunes de les reflexions que vam recollir durant el matí: el carril que va al costat del riu per Vora Parc és un passeig molt agradable amb tanta ombra, comparat amb el carril nou pels Portals on no hi ha gaire ombra ni vegetació. Estem agraïts per la manera que es van connectant els carrils poc a poc, però també vam dir que la millor opció sempre són les connexions directes, en comptes de haver de fer una mena de ziga-zaga carrer amunt carrer avall. Els usuaris tendeixen a buscar la solució directa, ja que anem en bicicleta per la ciutat perquè és una manera rapida de moure’ns, no pas per donar més voltes de les que calguin. Els dissenyadors de projectes de mobilitat han d’adaptar-se als usuaris, i no pas al reves. De totes formes, es nota que a les zones residencials es va fent més carrils però queda una assignatura pendent: connectar-los amb el centre de Tortosa i els barris més vells. Sabem que és molt difícil pels problemes tècnics, però trobem que les administracions haurien de tenir almenys un pla de allò que volen fer, de saber com serà algun dia el circuit de carrils bici de tota la ciutat. Pensem que és molt important perquè, si no, existeix el risc d’anar improvisant posant trams de carril bici allí on podem però sense tenir una visió global. Aquest pla, o projecte pel futur, hauria d’existir i ser públic, i així veurem com tots els parts del puzzle algun dia es ajuntaran.
També pensem que hi ha moltes possibilitats d’aprofitar la xarxa de carrils bici i la Via Verda  a Tortosa de cara al turisme. Ens preguntem si els carrils bicis ja surten marcats als nous plànols de Tortosa o si es posarà un punt d’informació sobre la Via Verda al costat de l’estació de trens?
Anant per la Raval vam comentar un cop més que el millor lloc pel carril bici hagues sigut entre l’Avinguda Canigó i la via de tren. Donat que sembla que aquesta opció està descartada també vam avaluar en situ la manera més segura de posar un carril al Carrer Barcelona per així aportar el nostre suggeriment a l’ajuntament.

Brian, membre del col·lectiu Me Moc En Bici

No hay comentarios:

Publicar un comentario