sábado, 13 de junio de 2015

Per què no vaig en bicicleta?

Us oferim un altre article d'un membre del col·lectiu, publicat al Cop d'Ull al mes de maig 2015


Per què no vaig en bicicleta?
En un article anterior vaig dir que Tortosa-Roquetes-Jesús són poblacions potencialment ideals per anar en bici per un cúmul de motius – ciutats planes i petites, amb bon clima etc. Des de llavors algunes persones m’han explicat els seus motius per no anar en bici, o les dificultats que hi veuen. Intentaré resumir-los aquí, i algun contra-argument meu per a veure si us puc acabar de convèncer.
Sovint la gent parla de la pluja i el vent i, efectivament, anar en bici en dies així no és gaire agradable. Però hem de recordar que “anar en bici” no vol dir “anar en bici cada dia encara que nevi”! Gairebé tots tenim un cotxe o un paraigua i abric per aquests dies quan no veiem clar lo d’agafar la bici. No és obligat usar-la cada dia – si anem 2 dies a la setmana, sempre és millor que no cap! 

La seguretat – “...i sí em roben la bicicleta?” Bé, mirat amb filosofia, com que igualment estalviaries uns 500€ l’any usant la bici, no passa res si t’ho roben una vegada a l’any! Però tampoc aquest és el cas. Toquem ferro, però en 20 anys pedalejant per Tortosa no m’ho han robat mai. És una ciutat bastant tranquil·la. Una altra opció – sobretot pels que tenim bicicletes de games més cares – és la de tenir una de vella, de segona mà, per l’ús diari i guardar la bona pel cap de setmana. Això també solucionaria una altre preocupació – sobretot dels  jovens – la de “...i si m’ho ratllen?”

El problema de viure en un pis – com pujar la bicicleta al pis i on guardar-la? Bé, potser no tothom té aquesta solució al seu carrer però podeu preguntar a gent que lloga magatzems o parkings soterranis per a guardar-ho. També es pot agafar una bicicleta plegable.

Seguretat vial. És veritat, mentre poca gent usa la bicicleta, és difícil que alguns conductors – generalitzant – agafen el costum de anar més espai i respectar als ciclistes. No obstant això, no vivim a ciutats massa problemàtics i també hem d’afegir que cada cop més n’hi ha més carrils bicis que eviten aquest tipus de situació.

I un últim problema que de vegades surt a les converses – “...i que dirà la gent?” Segurament diran que ets un boig, friki, vegetarià, hippy, hipster o alguna cosa així ja que de moment a Tortosa i voltants, anar a la feina o a l’escola en bici continua sent una activitat minoritària. Bé, potser seràs un friki, però un friki amb més bon salut físic i mental, amb més diners a la butxaca, i entrant als llocs mentre altres encara busquen un lloc per a aparcar!

Brian, membre del col·lectiu Me Moc En Bici
Article publicat al Cop d’Ull, maig 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario