sábado, 10 de enero de 2015

Passar el riu en bici

Article que va sortir al diari Cop d'Ull al mes de desembre 2014.


Passar el riu en bici

Si ha guanyat Tortosa...amb la recuperació de l'antic pont del tren com a continuïtat de la Via Verda i per a ús exclusiu de vianants i ciclistes!
Segur que esta és una expressió que compartim la majoria de les persones que hem tingut l'oportunitat de passar-hi, ni que siga una sola vegada.
Recuperar l'antic pont del tren, en desús durant gairebé vint anys, ha estat sens dubte un encert. A Ara mirem més de cara el riu, tenim una nova zona d'esgambi., s'ha facilitat la mobilitat tant a peu com en bicicleta, se veuen més bicicletes , s'ha guanyat un nou espai emblemàtic per a la ciutat ...

Ja fa un any i mig que cada dia centenars de persones tenim l'oportunitat de constatar els beneficis i avantatges que ens ha aportat l'obertura de l'antic pont del tren.

Passar el riu en bicicleta per l'antic pont del tren no té res a veure a passar-lo pel pont de l'estat.
La perillositat i en conseqüència l'angúnia i la temor del pont de l'estat esdevenen tranquil·litat i confiança al pont del tren; la increpació i el poc respecte cap a les persones que ens movem en bici que de vegades patim al pont de l'estat, són amabilitat i salutacions cordials al pont del tren; la sensació de pressa i anonimat es torna calma , alegria i pausa per xarrar...

Fetes estes consideracions , una vegada més, em pregunto: no seria hora ja de recuperar també el que va ser el pas de l'Ebre més antic de Tortosa, no seria hora de retirar el monument franquista més gran de Catalunya que tenim encara al bell mig del riu per a dotar la nostra ciutat d'un nou pont per a vianants i ciclistas.

Tortosa tornaria a guanyar i a gaudir de tots els beneficis que ens ha aportat l'obertura del pont del tren. Esta vegada , a més a més, també guanyaria en dignitat democràtica i en recuperació de la memòria històrica, que ja en va sent hora, també!

Un nou pas de riu per poder-lo passar tranquil·lament, en confiança, en calma i alegria... Ara és l'hora!


Ester, membre del col·lectiu Me Moc en Bici



No hay comentarios:

Publicar un comentario