miércoles, 29 de octubre de 2014

Vivim en un lloc ideal per a moure'ns en bicicleta

Article que va sortir al diari Cop d'Ull al mes d'octubre:


Vivim en un lloc ideal per a moure’ns en bicicleta
Usar la bicicleta com a mitjà de transport urbà té molts avantatges en general però us voldria ressaltar que concretament a les poblacións Jesús-Roquetes-Tortosa tenim unes característiques que les fan ser llocs ideals per moure’ns pedalejant.
Per a començar, la clima. Molt pocs dies plou o fa fred de veritat a les Terres de l’Ebre, i per tant ens podem anar en bici sense impermeables ni abrics dobles i sense embrutar-nos de fang.
Un altre motiu que facilita l’ús de la bicicleta és l’orografia – si no vivim “a les muntanyes”, bàsicament ens movem en pla. No hi ha gaire pujades grans dins de les nostres ciutats.
A més a més, les distancies són molt curtes. Podem anar des de la zona del Temple fins a Remolins en 5 o 10 minuts, o des de la biblioteca de Tortosa fins la de Roquetes en un quart d’hora. I trobem aparcament normalment al costat del lloc on volem anar. Proveu de fer petits viatges a la feina, a la botiga, o a l’ajuntament a peu, en cotxe, o en bici i veureu que realment és molt més eficaç i còmode anar en bicicleta
La seguretat. Com que no hi ha grans avingudes amb 4 files de cotxes travessant la ciutat com als grans capitals, i a més a més s’està començant a construir carrils bicis, és una zona relativament segur en quan a problemes o accidents amb altres usuaris del carrer. També en qüestió de robatoris – evidentment, com a tot arreu, pot passar però trobo que passa més bé poques vegades en ciutats relativament petites com les nostres.
Si a més a més, afegim els beneficis per a la salut i la cartera que vam explicar el mes passat, personalment crec que el triangle Tortosa-Roquetes-Jesús té moltes possibilitats d’esdevenir un petit Copenhaguen (una de les llocs ideals pel ciclistes) ebrenc on tothom sortiria guanyant. Cada cop més gent sembla decidit a agafar la bici, i els ajuntaments i consells comarcals també treballen per a millorar detalls que poden facilitar la convivència de bicis, vianants i cotxes. Entre tots ho aconseguirem!


Brian, membre del col·lectiu Me Moc En Bici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario