miércoles, 4 de abril de 2012

Pedalada Urbana - 14 d'abril

Me Moc en Bici som un col·lectiu de gent que de manera habitual i per a usos quotidians ens movem en bici per l’àmbit urbà de Tortosa, Roquetes, Jesús i rodalies.

Els nostres objectius i la nostra raó de ser ja l’hem explicada repetides vegades a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i la xarrada de presentació que vam fer el passat 1 de març al Centre Cívic de Tortosa.  També l’hem feta arribar a l’Ajuntament de Tortosa i Roquetes i al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Hem elaborat un document on presentem tot un seguit de suggeriments i idees per millorar i fer atractiu l’ús de la bicicleta pel nostre àmbit urbà. Les podeu consultar i en podeu aportar al nostre bloc (http://memocenbici.blogspot.com./ ) i al facebook.

Hem dissenyat també una proposta de vials per fer de Tortosa una ciutat més preparada per a anar en bicicleta ( també la podeu consultar al bloc). Poder circular en bicicleta per Tortosa amb seguretat no té per què implicar ni grans obres ni grans despeses. Se tracta només de mirar-nos els nostres carrers amb el convenciment que la conciliació entre vianants, bicicletes i vehicles motoritzats és possible.
A sobre del plànol de Tortosa hem fet un traçat de recorreguts que contemplen algun carril bici nou, la pacificació de carrers, carrers i voreres compartides amb vianants...

El dissabte 14 d’abril fem la nostra primera pedalada urbana. Pretenem donar a conèixer la nostra proposta a cop de pedal, in situ, i poder d’esta manera argumentar el perquè dels nostres itineraris i actuacions proposades, que insistim, busquen evitar sempre que siga possible rodar pels carrers més transitats i guanyar en seguretat per tal de poder desplaçar-nos en bici sense patir.

També pretenem visualitzar l’ús de la bicicleta de manera simpàtica, tot buscant la complicitat i l’empatia amb vianants i conductors i conductores. En cap moment pretenem col·lapsar el trànsit, ans al contrari, volem evidenciar que també en formem part.

Si acostumeu a desplaçar-vos en bici, si no ho feu perquè us fa respecte la circulació, però penseu que si hi haguessen unes condicions favorables a l’ús de la bici us decidiríeu, o si simplement us fa curiositat conèixer de primera mà les nostres propostes, us esperem dissabte 14 d’abril a les 11 del matí a la Pèrgola de Jesús. Des d’allí descobrirem com podríem arribar al Mercat de Tortosa sense patir!

Me Moc en Bici

No hay comentarios:

Publicar un comentario