viernes, 21 de noviembre de 2014

De bicicletes i pisos



Quan preguntem a la gent per què no van en bicicleta, sovint ens diuen que és perquè viuen en pisos i és molt difícil pujar i baixar la bicicleta al pis – i guardar-ho.
Així que hem anat recollint idees o suggeriments que poden servir en aquests casos...
  1.       Avui en dia molta gent té garatge o magatzem baix el bloc de pisos, on es podria lligar la bici.
  2.       Si no en tens de garatge? També hi ha gent que lloga aparcaments en un altre bloc de pisos per a cotxes i motos – i per que no per a la bicicleta?
  3.       De vegades hi ha magatzems vells on la gent lloga espais per a deixar motos i bicis.
  4.       A altres ciutats hi ha aparcaments per a bicis, a cel obert però en llocs tancats – com és el cas del Carrer Numancia a Barcelona. Aquest és d’una empresa privada. L’ajuntament podria donar incentius a fer alguna cosa pareguda aquí, o podria obrir-ne un de públic.
  5.       L’ajuntament també podria intentar que als aparcaments subterranis de Tortosa (El Temple, Plaça Alfonso XIII etc), es lloguen espais per a aparcar bicicletes.
  6.       Quan fan blocs de pisos, en alguns llocs fan una petita habitació a la planta baixa per a bicicletes. Avis per a constructors!
  7.       Les bicicletes plegables van molt bé, fàcils de pujar cap al piset. Avui en dia n’hi ha de molt econòmics
  8.       Fins i tot, hi ha gent que deixa la bici al carrer tota la nit (ben lligada) i ho prenen amb filosofia - encara que et roben una bicicleta cada any, igualment sortiries guanyant econòmicament si ho comparem en l’ús d’un cotxe!

No hay comentarios:

Publicar un comentario